10/03/2010

Kempen Pilihanraya Yang Dipertua KPT [versi indie]

Bismillah wal hamdulillah

Tanggal 5 haribulan ini semua rakyat Terengganu di Mesir yang berdaftar (dan bayar yuran!) dibawah Keluarga Penuntut-penuntut Terengganu Mesir akan membuang undi bagi Yang Dipertua. Jadi calon yang gua minati dan into lebih sikit adalah Ustaz Abdul Mannan bin Jusoh.

gambar raya tahun ini..
Pengenalan

Gua dah kenal beliau ni sejak dari Malaysia. Beliau rakan main guli abang gua. Jadi beliau pernah bertandang ke rumah dan keluarga gua pun pernah ke rumah beliau merembat barang sebutir dua jagaung.(gua tak berapa reti untuk tulis jagung dalam lahjah Kuala Berang).

Beliau menerima pendidikan seperti mana abang gua. Jadi kalau nak tahu dia belajar mana, tanya abang gua. Che Azizi. Beliau berasal dari Kuala Berang, tapi lu tak perlu risau. Beliau boleh bercakap bahasa standard dengan baik.

Ummi gua kata beliau baik, kiranya macam anak angkatlah. Tapi gua tak berapa pasti. Lu boleh buat uji kaji sendiri. Mahasiswa mana boleh kena suap!

Sifat dan Peribadi

RARE! Gua cakap sama lu orang, beliau memang RARE! tahap petala kelapan. Beliau tidak skematik berplan.

Selalunya seorang pemimpinan tertinggi bertaraf YDP, Presiden dan setaraf dengannya, mereka lebih kepada skematik congenitalia. Tapi beliau tidak sebegitu. Dengan sikap selamba dan kreatif, gua rasa beliau boleh pergi jauh. Tak perlu kepada Shell mahupun Petronas.

Peribadi beliau yang ramah dan mesra dengan semua orang memang sesuai untuk memegang jawatan YDP. Kalau mahu berkata tentang networking beliau, gua tak layak untuk cakap lebih. Lu boleh tanya tauke-tauke jam antik, sunglass Ray Ban antik, syiling antik, SLR dan segala barang antik. Lu sebut sahaja nama Abdul Mannan, insyaAllah kenal. (kalau tak kenal bukan salah gua..)

Gua yakin dengan peribadi beliau, tidak akan ada masalah perbezaan atau gap antara YDP dengan ahli. Kalau jenis ahli minat talaqqi, beliau memang jenis kerap talaqqi ke Masjid Azhar dan Masjid Asyraf. Muamalat beliau dengan ulama' gua boleh beri jaminan. Kalau lu jenis orang aktif berpersatuan, dengan jiwa pejuang, gua rasa beliau juga telah menunjukkan sifat itu. Kalau beliau berjaya memegang jawatan YDP, bermakna ini adalah penggal ketiga beliau bersama kepimpinan KPT. Gua nak cakap apa lagi?
Kalau lu jenis orang kebiasaan macam gua, minat Ray Ban, kamera-kamera dan jam antik, beliau memang orang yang sesuai untuk lu orang rapat dan bersama.

Mana nak dapat YDP versatile dan serba boleh macam ini? Meh cuba beritahu gua. Ini adalah peluang keemasan untuk KPT mengorak langkah lebih jauh dan bergerak dalam corak yang berbeza. Berani untuk berubah bro..

Gua tak ready apa-apa tema melonjak, melompat, melangkah berjalan seiring. Gua bukan geng termasuk 2 makhluk itu. Gua dah tak tahu mahu tulis apa lagi. Selamat Mengundi. Selamat Bayar Yuran Juga! Chow~!

Wallahualam..

Dzuu Haniin
Masih di Bumi..

Tiada ulasan: